Project Description

Knieklachten

De jumpers knee is een peesirritatie van de kniepees die ook wel patellapees genoemd wordt. De pijn is gelokaliseerd in de regio van de onderste punt van de knieschijf tot de aanhechting aan de verdikking van uw scheenbeen die enkele centimeters onder de knie gelegen is.

De pijn neemt toe bij een verhoogde belasting op de spieren die verantwoordelijk zijn voor het strekken van de knie. Vooral bij activiteiten waar veel opslag en afgifte van energie wordt gevraagd van de patellapees wordt pijn ervaren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sporten waar veel gesprongen moet worden. Bij beoefening van deze sporten is er een verhoogde kans op het ontstaan van een jumpers knee. Mannen zijn vaker aangedaan dan vrouwen en de klacht komt voornamelijk voor bij sporters in de leeftijd van 15-30 jaar. Sporten waar de klachten het meest bij ontstaan zijn: voetbal, volleybal, basketbal, atletiek (spring onderdelen) en turnen.

Symptomen:

+ Pijn tijdens of na sportactiviteiten
+ Pijnlijk of stijf gevoel in de regio van de patellapees na een tijd niet bewogen te hebben zoals de eerste minuten na het opstaan ’s ochtends
+ Drukpijnlijke pees
+ Mogelijk trekkebenend gangbeeld/looppatroon
+ Toegenomen belasting voorafgaand aan het ontstaan van de pijn bijvoorbeeld meer of intensievere sportbeoefening

Hoe verloopt uw traject bij Peesbehandeling?

We beginnen met het stellen van de juiste diagnose d.m.v. een uitgebreid vragengesprek. Daaropvolgend krijgt u een aanvullend bewegingsonderzoek aangevuld met echografisch onderzoek om de kwaliteit van uw pees in kaart te brengen. Waar nodig gebruiken we aanvullende fysiotherapeutische vragenlijsten om de mate van klachten in kaart te brengen en om deze te gebruiken voor het monitoren van uw herstel.

Wanneer de diagnose gesteld is en de ernst van uw klachten is bepaald en mede ook in welke fase van herstel u zich bevindt, starten wij een gericht programma voor u op. Deze programma’s zijn per persoon op maat gemaakt waarbij we gebruik maken van recente wetenschappelijke literatuur. Veelal bestaan deze programma’s uit:
+ Oefeningen die per fase van uw herstel anders zijn
+ Belasting – belastbaarheid adviezen
+ Waar nodig voedingsadvies
+ Manuele verrichtingen
+ Schoeiseladvies/ samenwerking met podotherapie waar nodig
+ Bij vertraagd herstel: Percutane Electrolyse of Shockwave therapie

OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag 8:00 – 21:00
Zaterdag 9:00 – 12:00
Zondag gesloten
Maak direct een afspraak