Project Description

Manuele therapie

Bij Peesbehandeling hebben wij manuele therapeuten in dienst. Peesklachten kunnen veroorzaakt of in stand gehouden worden door bewegingsbeperkingen in de gewrichten. Dit kan leiden tot overmatige belasting van de pees waardoor er uiteindelijk een blessure kan ontstaan. In onze praktijk zijn ervaren en deskundige manueel therapeuten aan het werk die deze behandeling op een uitstekende wijze kunnen uitvoeren.  In onze praktijk kunnen we er weer voor zorgen dat u gemakkelijker kunt bewegen en dat er voorwaardes worden gesteld voor het herstellen van uw peesblessure.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een speciaal vakgebied binnen de fysiotherapie. Er moet een aanvullende opleiding worden gedaan om deze therapie op een juiste manier uit te kunnen en mogen voeren. Vooral beperkingen met betrekking tot beweging kunnen worden opgelost door een manuele therapeut. Het ervaren van bewegingsbeperkingen is natuurlijk erg vervelend. Aan de ene kant kan het bijvoorbeeld zijn dat u pijn ervaart door het bewegen. Bovendien kan het ook nog zo zijn dat uw gewrichten niet soepel zijn en u daardoor klachten ervaart van pezen en spieren. In beide gevallen kan manuele therapie uitkomst bieden. Aan de hand van specifieke technieken kan de therapeut ervoor zorgen dat deze klachten worden verholpen.

Waarom manuele therapie?

Manuele therapie is bedoeld voor een ieder die pijn ervaart in de gewrichten, pezen en spieren, of in het algemeen niet soepel kan bewegen. Vaak gaat moeilijk kunnen bewegen door de pezen, spieren en gewrichten gepaard met pijn. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Deze pijn in de pezen, spieren en gewrichten kan op veel verschillende locaties voorkomen. Denk daarbij aan pijn aan de achillespees. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een verkeerde beweging hebt gemaakt, of op een verkeerde manier hebt gelopen. Ook klachten met de elleboog, schouder of heup kunnen door een manuele therapeut worden behandeld. Bij Peesbehandeling wordt, voorafgaand aan de behandelingen, altijd een behandelplan opgesteld. Het streven in onze praktijk is om met weinig sessies veel resultaat te boeken.

Resultaten

Nadat er een diagnose is gesteld omtrent uw klachten, zal er zo snel mogelijk een behandelplan worden opgesteld. Aan de ene kant bestaat het behandelplan uit persoonlijke begeleiding door één van onze manuele therapeuten. Anderzijds uit adviezen en trainingssessies die u zelf kunt verrichten of door aanvullende behandeltechnieken als de dry neelding, percutane electrolyse of shockwave therapie. Deze gecombineerde aanpak biedt over het algemeen zeer snel resultaat.

Maak direct een afspraak!

Om snel resultaat te boeken, is het van belang om een afspraak te maken. Bij Peesbehandeling doet u dat zeer eenvoudig. Ook op tijden buiten de reguliere werkuren (bijvoorbeeld avond of weekend) is dit mogelijk.

OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag 8:00 – 21:00
Zaterdag 9:00 – 12:00
Zondag gesloten
Maak direct een afspraak