Project Description
Hielklachten
Hielpijn wordt veelal veroorzaakt door een irritatie van de peesplaat die onder de voet naar uw hiel loopt. Deze peesplaat wordt de plantaire fascie genoemd. De diagnose hielspoor of plantaire fascialgie /fasciitis wordt vaak gesteld met als enige verschil dat er bij hielspoor op röntgen of bij echografisch onderzoek een “botvormig haakje” aan het hielbeen te zien is. De presentatie van de klachten in de praktijk zijn echter hetzelfde, namelijk pijn onder de hiel van uw voet.
Symptomen:
+ Pijn na sportactiviteiten
+ Hielpijn bij de eerste passen in de ochtend of na een langere periode niet gestaan te hebben op de aangedane voet
+ Beperkte enkelmobiliteit
+ Mogelijk trekkebenend gangbeeld/looppatroon
+ Pijn is meestal erger bij blootsvoets lopen, traplopen of op harde ondergronden
+ Toegenomen belasting voorafgaand het ontstaan van de pijn bijvoorbeeld meer wandelen of hardlopen
Een gemiddelde periode van deze klachten duurt meer dan 6 maanden maar 90% van de hielpijnen herstellen d.m.v. een conservatief beleid. Bijvoorbeeld door fysiotherapie of oefeningen. Om u optimaal te laten herstellen van uw klachten bent u bij Peesbehandeling op het juiste adres!
Hoe verloopt uw traject bij Peesbehandeling?
We beginnen met het stellen van de juiste diagnose d.m.v. een uitgebreid vragengesprek. Daaropvolgend krijgt u een aanvullend bewegingsonderzoek aangevuld met echografisch onderzoek om de kwaliteit van uw pees in kaart te brengen. Waar nodig gebruiken we aanvullende fysiotherapeutische vragenlijsten om de mate van klachten in kaart te brengen en om deze te gebruiken voor het monitoren van uw herstel.
Wanneer de diagnose gesteld is en de ernst van uw klachten is bepaald en mede ook in welke fase van herstel u zich bevindt, starten wij een gericht programma voor u op. Deze programma’s zijn per persoon op maat gemaakt waarbij we gebruik maken van recente wetenschappelijke literatuur. Veelal bestaan deze programma’s uit:
+ Oefeningen die per fase van uw herstel anders zijn
+ Belasting – belastbaarheid adviezen
+ Waar nodig voedingsadvies
+ Manuele verrichtingen
+ Schoeiseladvies/ samenwerking met podotherapie waar nodig
+ Bij vertraagd herstel: Percutane Electrolyse of Shockwave therapie
OPENINGSTIJDEN
Maandag – Vrijdag | 8:00 – 21:00 |
Zaterdag | 9:00 – 12:00 |
Zondag | gesloten |