Project Description

Percutane electrolyse EPTE

Wat is Percutane Electrolyse?

Wij bieden ook Percutane Electrolyse therapie aan. Een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor (chronische) peesklachten.

Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen. Onder geleide van echografie (u kunt dus meekijken!) wordt op de plaats van het probleemgebied een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies op die plek waar de kwaliteit van de pees het laagst is. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed.

Klik op het onderstaande filmpje voor meer informatie over Percutane Electrolyse

Is Percutane Electrolyse pijnlijk?

Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnvrij maar over het algemeen geven cliënten aan dat het goed vol te houden is. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. U kunt bij het inprikken van de naald een wat scherpere pijn ervaren. Zodra de electrolyse start ervaart u lokaal een licht onaangenaam gevoel.

Wat is het effect van Percutane Electrolyse

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij chronisch geïrriteerde pezen. Chronisch geïrriteerde pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een peesklacht chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen. De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van een groeihormoon. Deze effecten moeten ervoor zorgen dat herstel wordt gestimuleerd en dat er minder pijngewaarwording is.

Let op: Percutane Electrolyse is altijd onderdeel van het behandeltraject en daarbij dus een toevoeging op de bestaande behandeling bij peesklachten en niet een behandeling op zich.

Welke pezen behandelen we met Percutane Electrolyse?

+ Schouderpees (Supraspinatuspees)
+ Kniepees (Patellapees) klachten – jumpers knee
+ Achillespees
+ Peesplaat onder de voet – Fasciïtis Plantaris / hielspoor
+ Elleboogpees – tenniselleboog

Percutane Electrolyse vs EPTE

Percutane Electrolyse is de laatste jaren wellicht al wel bekender onder de behandelstrategie genaamd EPTE. EPTE is echter een merknaam van het apparaat waarmee de Percutane Electrolyse wordt uitgevoerd. Tot voor kort was dit het enige CE-gecertificeerde apparaat. Bij Peesbehandeling gebruiken we zowel het apparaat van EPTE als ook de Gymna Acure. Om op deze wijze een zo goed mogelijk behandelstrategie te kunnen toepassen. Verder praten we bij EPTE en Percutane Electrolyse wel over dezelfde behandelstrategie. Dus als u het advies heeft gekregen om EPTE behandeling te doen dan wordt eigenlijk Percutane Electrolyse bedoeld. Hiervoor kunt u bij ons terecht!

OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag 8:00 – 21:00
Zaterdag 9:00 – 12:00
Zondag gesloten
Maak direct een afspraak