Project Description

Echografie

Bij Peesbehandeling wordt gebruik gemaakt van echografie. Met echografie maken we opnames van uw pijnlijke pees. Op deze wijze kunnen we de kwaliteit van uw pees in kaart brengen en mede d.m.v. deze techniek de ernst van uw klacht bepalen. Deze informatie gebruiken we om uw behandeling zo veel mogelijk op uw klacht af te stemmen. Daarnaast gebruiken we echografie bij de behandeling van Percutane Electrolyse en Shockwave therapie om precies op de juiste plek te kunnen behandelen.

Naast beoordeling van uw pees kunnen we met echografie ook andere structuren in uw lichaam beoordelen. Enkele toepassingen van echografie binnen de fysiotherapiepraktijk zijn klachten aan de:

+ Spieren (scheuren, littekens, kalkneerslag)
+ Pezen (scheuren, degeneratie, kalkneerslag)
+ Slijmbeurzen (ontstekingen, vochtcollectie, kalkneerslag)
+ Gewrichtsbanden (scheuren, verdikkingen)
+ Meniscus (oppervlakkige scheuren, cystes)
+ Botten (losse botfragmentjes, breukjes, indeukingen, groeischijven)
+ Zenuwen (ligging in tunnels bijvoorbeeld bij de carpale tunnel)

Hoe werkt echografie?

De techniek van echografie werkt met het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven. Het is een medisch onderzoek dat veel informatie kan opleveren over uw klacht. De geluidsgolven zijn niet hoorbaar of voelbaar voor mensen. Dit heet hoogfrequent of ultrageluid. Een echografie is ongevaarlijk en kan eindeloos worden herhaald. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van uw klacht exact in beeld te brengen, waarna de behandeling meteen kan worden ingezet.

Voordelen van echografie bij Peesbehandeling:

+ Het onderzoek is ongevaarlijk, gemakkelijk en pijnloos.
+ Echografie kan dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de (pijnlijke) beweging.
+ Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van de klacht in beeld te brengen, waarna de behandeling meteen kan worden gestart.
+ Als het voor uw klachten wenselijk is dat er aanvullend echografisch onderzoek wordt gedaan, scheelt het u wachttijd en rompslomp als u hiervoor direct bij uw fysiotherapeut terecht kunt.
+ De uitkomst van het echografisch onderzoek kan uw therapeut helpen bij het stellen van een juiste werkdiagnose. Deze werkdiagnose vormt de basis van uw persoonlijk behandelplan.
+ Het onderzoek kan gemakkelijk herhaald worden.
+ Als uw therapeut dat wenselijk of noodzakelijk acht, kan hij u naar aanleiding van de echo gericht doorverwijzen naar een arts of specialist.

OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag 8:00 – 21:00
Zaterdag 9:00 – 12:00
Zondag gesloten

Bel 06 82345700

Maak direct een afspraak